Je bent in herstel nadat je een traject hebt doorlopen om van je verslaving af te komen.

 

Daar was moed voor nodig en wilskracht en dat is nu je clean bent precies zo. Nu komt het er immers op aan om clean te blijven en je leven weer op te pakken. Als je terug kijkt op de tijd zoals het gegaan is ben je misschien ook wel mensen die je dierbaar waren kwijt geraakt.

 

Clean en nu

Tijd om nu met je zelf aan de gang te gaan en relaties die wat voor je betekenen te herstellen. Er is niets wat zeker is maar van alle onzekerheden weet je één ding zeker;

  • Ik wil niet meer terugvallen in mijn oude leefstijl van verslaving
  • Ik ben afgekickt en clean verklaard. Maar weet ook dat als ik nu niets met mijn leven ga doen en stil sta de kans op terugval groot is.
  • Ik wil weer een doel in mijn leven hebben waar ik mij op kan focussen.
  • Ik wil een stabiel leven waarin ik een fijne langdurige relatie heb.
  • Weten dat als het wat minder gaat ik het kan opvangen.
  • Gewoon gelukkig zijn

Vol goede moed ga je er voor en heb je misschien ook al bedacht hoe je het gaat aan pakken. Tegenvallers heb je ook al in gecalculeerd, daar is over gepraat in de wekelijkse nazorg bijeenkomst dus “kom maar op”.

Toch merk je na verloop van tijd dat het wat anders loopt dan je verwacht had. Kennelijk hebben de dingen meer tijd nodig en merk je aan je zelf dat dat toch lastiger is dan je dacht.

Vragen als:

Hoe gaat mijn leven er nu uit zien? Hoe ga ik het invulling geven? Wie ziet mij nog staan? Kan ik nog wel terug in het arbeidsproces? Ik moet weer naar instanties waar ik tegenop zie.

Dit zijn de cruciale momenten waarin het zo belangrijk is om je zelf het waard te gaan vinden om je te laten coachen. Dat vangnet is er, juist nu je zo ver bent gekomen en je op dit breakpunt staat om je leven inhoud te gaan geven.

 

Heb je wel eens na gedacht over wat er voor jou echt belangrijk is in het leven? Jouw fundamentele behoefte die over het hoofd is gezien? Een essentiële vraag die je je zelf kunt stellen want daar ligt vaak een antwoord.

Ons gedrag is niet wie we zijn maar komt voort uit een onbevredigende fundamentele behoefte. Gedrag en patronen kunnen we veranderen zodra we inzien dat het ons niets meer op geleverd. Dat het ene mens vatbaarder is voor verslaving als het andere is een feit. Maar ieder mens is in staat om voor zijn eigen belang te gaan als dat maar groot genoeg is.

Daarin kan ik jou coachen om bij je eigen potentieel te komen zodat niets je meer in de weg staat naar volledig herstel na verslaving.

Uiteindelijk sta jij aan je eigen stuurwiel en bepaal jij je koers.

Ja, is genoeg om te kiezen voor jezelf en mij een mail bericht te sturen (carine@completely-you.nl)  Ik neem graag contact met je op voor een vrijblijvend gesprek.

Tot ziens! Groetjes Carine