Wanneer ga je naar een coach?

Wanneer ga je naar een coach, is een vraag waar niet zo makkelijk een antwoord voor is. Ja als er een probleem is zou je zeggen. Toch is er kennelijk een drempel waardoor iemand twijfelt, gaat of toch niet gaat. Statistisch schijnt er 20 % van de mensheid bereid te zijn om de stap naar eigen ontwikkeling en ontplooiing te nemen. De andere 80% leest er misschien wel eens over maar komt niet in beweging dat wil zeggen:  lekker in je comfort zone blijven en je ziet wel.

Dat is ook een keuze net zo goed als de andere minderheid zegt: “ Het is tijd dat ik iets aan mezelf of deze situatie ga doen.” Het is ieders recht omdat zelf te bepalen. Het feit spreekt wel voor zich dat er steeds meer aanbod is om je problemen aan te pakken. Bedrijven sturen hun personeel niet voor niets naar de Mindfulness om maar een voorbeeld te noemen. De stress factor is hoog in een tijd waarin we voelen ons te moeten bewijzen.

Als een client bij mij komt is er niet altijd een duidelijke coach vraag. Natuurlijk zijn er ook mensen die wel precies weten wat ze zouden willen of juist willen veranderen. In wezen maakt het helemaal niets uit want het blijft een ontwikkeling in bewust wording die verder gaat dan de coach vraag alleen.

Als iemand voor mijn coaching heeft gekozen uit al het aanbod wat er is wil ik er helemaal voor deze persoon zijn. Ik zorg eerst dat iemand zich comfortabel voelt en ontspannen. Hoe kan je anders een verbinding tot stand brengen als spanning in de weg staat. Iemand geeft zijn vertrouwen en dat is een hoog goed wat gewaarborgd wordt. Pas dan ontstaat er een gesprek waar in ik al gauw merk hoe heerlijk hij of zij het vindt om er te zijn. En dat is precies wanneer ik weet dat dat het moment is om te beginnen.

Gehoord worden is belangrijk voor mijn client in de zin dat er iemand is die echt naar je luistert en empathie toont. Het geeft behalve ondersteuning ook de mogelijkheid om van een oppervlakkig probleem naar de oorzaak te gaan. Een verdieping die vanuit het onderbewuste veel meer betekenis  gaat brengen aan iemand zijn fundamentele behoefte en het gedrag wat daaruit voortkomt.

Patronen worden doorbroken, blokkades opgeheven en eigen krachtbronnen aangeboord. De verandering die dan optreedt is elke keer weer prachtig om te zien hoe enthousiast en blij dit ontvangen wordt. Waarmee iemand zijn leven weer zin krijgt om ervoor te gaan.

 “Waarom vast houden aan iets als het niet meer voor je werkt? ”

Neem contact op om een afspraak in te plannen.

Naar contact